Glöm inte bort att visa att du älskar!

Nu blev det lite skrivuppehåll… Att bestämma sig för att inte skriva gnäll var inget bra. När allting bara snurrar kring sjukdom, mediciner, diagnoser osv, är det svårt att höja sig och vara glad och positiv.

Häromdagen försvann min katt! Nu tänker de flesta att det gör väl alla katter lite då och då, men inte min. Han gillar inte alls att vara ute. Han följer med mig ut i trädgården men han följer med in igen lika snabbt. Skulle jag glömma honom ute, kastar kan sig på dörren, jamar och klöser som besatt så att jag ska släppa in honom direkt! När vi är ute tillsammans stryker han magen i marken när han går… Han är inte alls bekväm ute. Han var borta i fyra dagar och jag var helt förtvivlad.

På nätterna när jag vaknar typ varannan timme av att andningsmasken hoppat snett, benen har låst sig i gigantisk kramp, huvudvärk el grande eller helt enkelt bara för att det är dags att tömma blåsan, då är min katt alltid där. Han hänger med mig upp när jag staplar omkring och försöker få krampen att släppa, han kastar sig på toagolvet för att bli kelad med när jag är på toa. Hela tiden blir det små samtal där jag frågar honom om han ska hänga med ut i köket eller så och varje gång jag sagt något mjauar han ett svar. På kvällarna när jag går och lägger mig, sitter han bredvid mig i sängen medan jag kör hela rutinschemat; tar medicin, kollar blodtryck, kopplar på andningsmask, sätter telefonen på laddning osv. Så fort jag är klar och lägger mig, lägger han sig på min mage och sedan myser vi tillsammans. När jag vaknar kommer han till mig igen och så startar vi dagen med kel, pussar och mys.

När han inte var här, kände jag hela tiden hans rädsla i kombination med min egen skräck över att han skulle bli överkörd eller liknande och tårarna rann så fort jag tänkte på honom.

Men på fjärde dagen tog jag till det starkaste knepet och lade ut ett ljud- och doftspår från den platsen vi fått info om att han var och hem. En timme senare kommer han inspringande genom dörren och mjauar jättehögt, allt vad han kan. Det var som att han ropade: Jag är hemma! Jag är hemma!!

Sen blev det massor av kel! Både han och jag är lika glada över att vi är tillsammans igen och även om han hann med att tova till sig ordentligt så ska vi nog snart ha fått ordning på honom igen.

Sensmoralen i det här för mig, blev en jättepåminnelse om att ta vara på den tid vi alla har tillsammans. Det är så lätt att ta allt för givet och att putta undan till exempel katten för att jag vill spela Candy Crush en stund. Men vad är det spelet värt sen när katten inte är här? Ingenting! Så nu kelar jag först med katten (och hunden och den andra katten) innan jag tar upp mobilen för att spela något. Jag lägger också ifrån mig mobil och Ipad när jag pratar med barnen och ger dem min 100%-iga uppmärksamhet. Tyvärr gör de inte samma sak tillbaka – ännu – men jag jobbar på det och förhoppningsvis ska vi alla få känna att vi verkligen bryr oss om varandra och att ingen känner sig bortvald eller ratad av ett spel eller något annat tekniskt.

Med en luddig, svajande framtidsbild tror jag att det är viktigt att varje dag känna att man verkligen sett varandra, lyssnat på varandra och kopplat – riktigt utan störmoment.

Så egentligen tackar jag katten! Den påminnelsen han gav mig, hade jag tappat bort och nu ska jag verkligen hålla tag i den så mycket som jag bara kan! Det ska inte gå en dag utan att mina barn ska känna och bli påminda om hur mycket jag älskar dem och likaså hunden och katterna. Jag tror det är extra viktigt just nu med i den värsta tonårsrevolten då allt oftast fokuseras på fel, brister, ilska, frustration, ångest och att ingen förstår dem. Så istället för att dras med i deras uppror, ska jag försöka försätta att bara älska dem – även om det känns lite extra svårt ibland då elakheterna haglar genom rummet… 🙂

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s