Morgon – igen :-)

Ännu en härlig morgon med gott kaffe, strålande sol och en längtan efter att sätta mig vid bloggen och skriva 🙂

Först de vanliga morgonrutinerna:

Pillerna – som inte alls blir goda när man tar dem med kaffet. De smälter mycket snabbare av den varma drycken och hela munnen fylls av en äcklig besk smak.

Inhalering – För att förbättra andningen. Det pulvret ska tydligen ge svamp i munnen om jag inte dricker något bubbligt vatten efteråt… Har inte haft något bubbelvatten så jag har varvat lite med bubbelläsk eller vanligt obubbligt vatten och ännu så länge verkar jag klarat mig. Fast det är inte så gott att starta dagen med sötsliskig läsk 🙂

Blodtryckskollen – Bytte ut flera mediciner för någon vecka sedan och det verkar vara svårt att få balans på trycket sedan dess. Trycket är för högt, vilket är en riskfaktor, och jag pratar med Kardiologen typ var tredje dag. Lägg till lite sådan! Sen kommer lite biverkning! Oj, då ökar vi lite av den andra, då kommer nästa biverkning och då ändrar vi igen… När jag sedan går in och läser mina journaler – man kan ju göra det med en del av journalerna nu via 1177.se – så står där inte att de har svårt att få rätt på medicinerna! Där står att jag är väldigt orolig och att de typ byter för att lugna mig och inte för att få ned trycket!!! De har nog inte läst de faktatexterna om sjukdomen som jag läst! Jag ska faktiskt skriva ut ett gäng info och ha i en liten sjukhusmapp som jag tar med mig till doktorn. Undrar om de är lika kaxiga när infon kommer direkt från Dr Loeys och inte från mig… Är ganska säker på att de inte rekommenderar honom lugnande medicin och samtalsterapi när han berättar sina fakta 🙂

Jag hittade en rolig bild på Facebook som jag gärna vill dela med mig av:

fukitol

Det är inte utan att jag är lite sugen på en sådan tablett mellan varven. Jag tror den hade blivit en storsäljare 🙂

I natt när jag skulle lägga mig efter att – dumt nog – suttit och läst några amerikanska forskningsrapporter som var värre än värsta skräckfilmen, skulle jag nog behövt minst två Fukitol-tabletter 🙂  Det känns som ett dilemma med sådan info. Samtidigt som jag tycker att det är oerhört viktigt med korrekt information, så är kanske vissa saker bättre osagda… Då tänker jag i första hand på barn och ungdomar som kanske läser infon och inte kan hantera den.

Tur det finns hjärnkapacitetkrävande aktiviteter som Candy Crush och Wordfeud så att jag kan trycka bort den ibland så hemska verkligheten, för ett litet tag i alla fall. 🙂

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s